גישור לאחר פרידה
גירושין הם לא סוף פסוק. הם בעיקר תחילתו של פסוק חדש.
לומדים את שפת הגישור
כידוע, זוג עם ילדים אף פעם לא נפרד באופן מוחלט. הילדים תמיד ישאירו את הצורך לנהל תקשורת בין בני הזוג לשעבר. והתקשורת הזו, הדרך שבה תנהלו את השיח ביניכם, חשובה לאין ערוך. זה מה שיכול לקבוע האם תהיו לחוצים בכל פעם שיעלה צורך לשוחח עם בן הזוג לשעבר; האם תצליחו להגיע להסכמות בנושאים השנויים במחלוקת, או שתאלצו למצוא את עצמכם בבית המשפט; איך יושפעו הילדים שלכם מהאופן בו תדברו זה עם זה (כן, גם הורים גרושים יכולים לבנות מודל נכון יותר עבור ילדיהם, או חלילה להיפך – לגרום לילדים לנזקים חמורים מבחינה רגשית); ועוד.
את הדרך לתקשר נכון עם בן הזוג – צריך ללמוד. זו שפה שצריך להכיר, אלה כלים שצריך להטמיע בתוככם – ומומלץ להיעזר לשם כך במגשר זוגי.
בתכנית הליווי של מרכז שיח, ניתן לקבל כלים – גם על ידי אחד ההורים בלבד – כיצד לנתב את השיח למקומות הנכונים, באופן הנכון, תוך הפחתת המתיחות, התרכזות במה שבאמת חשוב ומבלי לפגוע בילדים ובתקשורת בין בני הזוג לשעבר. לפרטים נוספים על תכנית הליווי – צרו קשר.
גישור באירועים משמעותיים
בנוסף, החיים עתידים לזמן לכם צמתים בהם תידרשו לנהל שיח מעמיק ביניכם ביחס לשלל נושאים – חינוך הילדים, כלכלתם, בר/בת מצווה של הילדים, חתונה, גיוס, לימודים אקדמאיים ועוד.
צמתים אלה מזמנים פעמים רבות חילוקי דעות קשים, שאם לא מטפלים בהם נכון ובזמן, עלולים לייצר מתחים חדשים בין בני הזוג הגרושים זה מכבר – דבר שמשפיע מאוד גם על מצב הילדים וגם על הקשר שלהם עם ההורים.
לעיתים כדאי להיעזר במגשר ולערוך פגישות גישור ממוקדות בנושאים מסויימים, כמו סביב אירוע משפחתי משמעותי שמתקרב; שינוי מהותי שאירע אצל אחד מבני הזוג וכיוצ"ב – כדי שבני הזוג ינהלו את המחלוקות בנושאים אלה בעזרת ליווי מקצועי שיכול לחסוך להם הרבה פגיעה בילדים, הרבה מתיחות והרבה כסף.
ההסכם אינו סוף פסוק
זוגות רבים מעוניינים להגיע להסכם, לחתום עליו – ולהיפרד כמה שיותר מהר.
זה מובן לגמרי.
אבל לעיתים רבות יש חשיבות רבה לניהול גישור גם לאחר הפרידה.
הסכם גירושין הוא משהו שניתן לפתוח מחדש בנסיבות מסויימות – וככל שבני הזוג לא ישכילו לפתור את המחלוקות ביניהם במסגרת הנכונה ובתקשורת חיובית ובונה – הם עלולים למצוא את עצמם, למרות הכל, בבית המשפט.
אז לא כדאי לחכות לעימות – כדאי מראש לבחור לנהל אותו בחדר הגישור, באווירה אחרת – ובעזרת המגשר שיעזור למצוא את הפתרון המתאים עבורכם ולעבור את הצומת בשלום. ואפילו עם חיוך.
כדי להתייעץ בטלפון, ללא שום עלות או התחייבות, פשוט כדי לדבר על הצורך שלכם – מתקשרים אלי או שולחים הודעה כאן (: